ICR Studio Architectural design The e-house: affordable, modern and ecological housing plans Charred timber cladding


Kirstenbosch Centenary tree canopy walkway

Tue Sept. 30th 2014

The objective was to lightly inhabit the canopy, in a discreet, almost invisible way. The walk is generally narrow and slender and widens only at two places, one for the view, one for the shade. It is wheelchair friendly taking advantage of the sloping ground and starts and ends within the arboretum, so there is almost no visual impact from the lawns and walks in the garden. There are no mechanical or electrical aspects to the walk and the gentle gradients easily raise visitors to over 12 metres above ground. The overall length of the walk is 130 meters, there are educational boards along the walk,(access is from either end).

http://www.archdaily.com/529581/kirstenbosch-cente...